fredag 8 februari 2013

Dag 25 Olympic Park och Operahuset

Dist. 86 km Tot. 2180 km Rullade på fortsatt bra in mot Sidney hade tom medvind. Kunde köra på stora vägen ända tills det var ca 30 km kvar då försvann vägrenen och det blev cykling förbjuden. Tack och lov fanns det en bra alternativ väg. Men det märks att Sidney inte är en cykelstad, dåligt med markerade cykelbanor. Av en slump så hamnade jag i närheten av Olympiska Parken från OS 2000 så jag spenderade en del tid på att cykla runt bland arenorna. I lagom lunchtid hittade jag en cykelaffär där jag fick mina 2 trasiga ekrar fixade medans jag käkade lamburgare till lunch. Sen försökte han lura in mig på nån cykelväg, jag gav det ett försök men kom fel direkt. Så jag säger som vanligt: Cykelbanor är för lokalbefolkningen. Den karta jag hade var inte så detaljerad men efter att ha startat gpsen i mobilen hittade jag mitt hostel. Sen gick jag på fotvandring genom stan såg bla Operahuset och Harbour Bridge. Vietnamesmiddag, efterrätt på Donken och en pizzaslice på väg hem. Måste ta igen dom 5 kg jag tappade när jag var magsjuk. Klas idag har jag hört lite svenska röster men dom flesta jag pratat med är från UK. Satellitbilden avslöjar inte vad som finns under taket, det var bänkar. Ja imorn blir det fest:-). Just det firade 200 mil härom dan skulle tro att jag kommer landa på ca 500 tot.

5 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen Magnus! Vi missade Oberon när vi var i Blue Mountains, vi borde ha tagit oss dit, men.... Om du hinner så gå och ät på Sydney Fishmarket, härligt färska skaldjur tex. jättetrevligt! Varma kramar från Lars o Lena

  SvaraRadera
 2. Grattis på födelsedagen!!!
  Jag har en annan kompis som är i Sydney just nu med, kolla in http://impactadventure.nu/

  Härligt med nylagad cykel, lycka till i uppförsbackarna :D

  /Marcus

  SvaraRadera
 3. Grattis :-) /Klas.

  SvaraRadera
 4. Stort GRATTIS på Din dag följer dig och förstår att du har det bra.Var rädd om dig och må bäst önskar moster

  SvaraRadera
 5. Grattis på din stora dag! Kul att du får spendera den i Sydney. Vi är inte alls avundsjuka. Underbar stad. Vi har inte fått ditt mob.nr, har du lust att skicka över det.
  Många kramar Maja, Eric och Leo.

  SvaraRadera